SOR

Soort opdracht:

Content creatie en onderhoud social media

Omschrijving:

Sinds 1986 zet woningcorporatie SOR zich in voor comfortabel wonen. Daarbij richten zij zich op 50-plussers in de stadsregio Rotterdam en de Hoeksche Waard. Centraal staan de klantwaarden: veiligheid, ontmoeting en gemak. Zo’n 7.500 huishoudens huren een woning van SOR. Zij wonen in één van de 56 woongebouwen verspreid over de gemeenten Rotterdam, Nissewaard, Krimpen aan den IJssel, Oud-Beijerland, Brielle en Westvoorne. Daarmee is SOR de grootste seniorencorporatie in deze regio.

Guts & Glory werd gevraagd als bureau voor contentmanagement voor social media op vaste basis. Een uitdagende doelgroep op social media? Welnee, binnen de relevante leeftijdscategorie groeit het aantal Facebookgebruikers juist. Niet voor, maar mét SOR gaan wij die social uitdaging aan.

Doel: meer interactie, meer merkbekendheid, met als resultaat meer kennis over wat er leeft onder de doelgroep waar de dienstverlening continu op toegespitst kan worden.

Uitwerking

SOR koos voor een Glorious Social-pakket met een Social Upgrade. Voor een vast en scherp tarief per maand bedenken en posten we content op social media (Facebook en Twitter) aan de hand van een vooraf opgestelde content kalender. Een gouwe ouwe muziekplaat op #KentUDezeNog bijvoorbeeld. Maar ook situaties of gelegenheden die een tussentijdse aankondiging verdienen worden meegenomen in de planning. En zaken die helemaal niet te plannen zijn. Een leuke anekdote van een bewoner, een onverwacht nieuwsitem over seniorenhuisvesting. Die laten we niet liggen natuurlijk en worden direct opgepakt.

Maandelijks rapporteren en evalueren we de voortgang op social media. Dan laten we ook gelijk onze hersens kraken op nieuwe content in een brainstormsessie. Korte lijnen en een persoonlijke benadering; we zitten er bovenop. Dag in dag uit. Een gezamenlijk uitgewerkt social media-plan is de basis van onze aanpak. Wij zorgen dat dit plan uitgevoerd wordt en zijn daarmee op vaste basis als communicatiebureau verbonden aan deze prachtige relatie.

facebook.com/SORwonen

twitter.com/SORwonen