SPORTPUNT GOUDA

Soort opdracht

Jaarverslag: conceptontwikkeling, begeleiding en redactie

Omschrijving

Het jaarverslag 2016 van Sportpunt Gouda moest vernieuwend én uniek zijn. Qua tekst maar ook vormgeving. Een uitdaging die Lisanne met beide handen aangreep. Zij bedacht het concept, begeleidde het project en was verantwoordelijk voor de redactie. AllesOnline was verantwoordelijk voor de vormgeving.

Doel

Aandeelhouders, de politiek maar ook andere geïnteresseerden informeren over alles wat Sportpunt Gouda het afgelopen jaar heeft gedaan. Het sportbedrijf beheert en exploiteert sportaccommodaties, ondersteunt sportverenigingen, zet vakleerkrachten in voor sportonderwijs en verzorgt allerlei sport- en spelactiviteiten voor de Gouwenaren. In het jaarverslag willen zij op een positieve en eerlijke manier het verhaal van de organisatie vertellen. Kortom, een jaarverslag creëren om trots op te zijn.

Uitwerking

Het thema werd ‘De successenlijn’, een letterlijke groene draad door het jaarverslag. Aan deze draad zijn recordaantallen van bezoekers, geslaagde evenementen, nieuwe initiatieven en andere successen opgehangen. Geïllustreerd met foto’s, grafiekjes en leuke weetjes (bijvoorbeeld het aantal verkochte ijsjes in de zomer). Het resultaat mag er zijn: een uniek jaarverslag in vormgeving én tekst. De eerste reacties zijn dan ook lovend.

Net zoals Sportpunt Gouda iemand op locatie nodig die de on- en offline communicatie regelt? Iemand die guts heeft en jou de glory bezorgt? Neem contact met ons op of bekijk Glorious Interim.