Stories

Stage Communicatie bij Guts & Glory: hoe is het om stagiaire te zijn?

Stage Communicatie Guts & Glory

Verse nagellaklucht, social media en karamel zeezout van Tony Chocolonely. Zo zou ik mijn stage Communicatie bij Guts & Glory omschrijven. In een notendop, dan. Want vertel maar eens alle hoogtepunten van elke werkdag voor 20 weken lang. Oké, ik ga het wel proberen. Stiekem omdat ik zo ontzettend trots ben op dit groeiende bedrijf en graag verhalen vertel.

De allereerste dag

Ik moest mijn vakantieleven en de uitslapen-tot-elf-uur-mentaliteit ruilen voor een fulltime stageperiode. Halfslapend, maar wel enorm enthousiast stond ik halfnegen voor de deur. Leeg. Gelukkig kwam Eva vrij snel om mijn eerste stagedag te laten beginnen. Ik werd wegwijs gemaakt in de opdrachtgevers van Guts & Glory, ging aan de slag met content verzamelen en mocht mijn creativiteit kwijt in een contentkalender.

Mijn social mediadebuut

En toen kwam de allereerste keer posten op de socials van Guts & Glory. Ik weet nog hoe mijn hersenen kraakten voor de perfecte social media tekst. Toen ik deze liet nalezen voor controle, had mijn voormalige stagebegeleidster al mijn zinnen omgeschreven. En of mijn hart even pijn deed op mijn derde werkdag. Derde werkdag? Ja, ik weet het, ik mag niet zeuren. Maar toch 🙂

De eerste keer op locatie bij een opdrachtgever

Onwennig. Ik denk dat dat het juiste woord is voor hoe ik erbij zat. Maar wat genoot ik van mijn plekje behind the scenes en van het team van Unisun. We verzorgden voor hen een fotoshoot voor de website. Ik probeerde mijn houding te activeren door te werken aan het perfecte decor en de iPhone van mijn collega te bewaken. En foto’s voor onze eigen kanalen te maken, wat mij toch wel een speciaal gevoel gaf om ‘behind the scenes’ van zoiets te mogen zijn.

Wat heb ik eigenlijk bezocht?

Ik ben vaak naar WTC Rotterdam geweest, maar daar klaag ik niet over. Wat een imposant en gaaf gebouw. Medewerkers interviewen, naar een social media inspiratiesessie luisteren, de Rotterdamse Ondernemingsprijs bijwonen of ontbijten bij de Merry Business Breakfast. Enorm toffe gebeurtenissen om bij te mogen zijn en content voor te mogen verzamelen.

Of werken op locatie bij Rijnmond-Bouw. Ik dacht in het begin: “Oké, een opdrachtgever met bouwopleidingen. Is dat interessant?” Deze gedachte veranderde compleet, toen ik het bedrijf en de mensen leerde kennen. Een mooie samenwerking.

En verder…

– Guts & Glory tompoezen uitgedeeld door OVVICE. De rest hebben we opgegeten totdat ze allemaal op waren.
– Nieuwe collega’s ontmoet
– Gin-tonics gedronken op een gin-tonic party (logisch, wel)
– “Top modol” uitgehangen bij de Samsung Pink Wall in Rotterdam
– De social mediakanalen van Dura Vermeer onder beheer gekregen; met name het verzinnen van content
– Genoten van de warme chocomelk van OVVICE in de koude decembermaand (en eigenlijk ook daarvoor en daarna)
– Gelachen en volgegeten bij de Shiki Lounge tijdens een bedrijfsuitje
– Mijn Rotterdamse alter ego “Merein” ontwikkeld
– Zesde resultaat in Google gehaald met de blog “Sinterklaas inhakers van 2017”. Even fangirlen.
– Foto gescoord met de Rotterdamse stadsdichter Derek Otte. Nog harder fangirlen.
– Eindeloze onderkinnenselfies achtergelaten
– En eigenlijk ook veel gelachen. Maar dan echt heel veel. En een heleboel geleerd.

En nu zit het erop

Het begon met goed nieuws op mijn verjaardag, het gegil naar mijn ouders dat ik eindelijk was aangenomen (“Raad eens wie de nieuwe stagiaire van Guts & Glory wordt?!”) en eindigt in een toffe stageperiode. Eentje waar ik enorm door ben gegroeid; in kennis van het vakgebied als persoonlijk. Zes maanden geleden kon ik me niet voorstellen dat ik stagiaire werd, en nu heb ik een contract ondertekend om verder te gaan als junior content manager. En of ik daar energie van krijg.

Mijn laatste dag als stagiaire zit er bijna op. Dus lieve, rare, gezellige, Rotterdams ingestelde collega’s van Guts & Glory én lezers: bedankt!

De mazzel (lees: een poging tot Rotterdams eindigen),

Marijn.
(Of was het Merein?)