Stories

Websiteonderhoud: Dit zijn dé 5 redenen waarom website onderhoud belangrijk is

Guts & Glory Rotterdam Website onderhoud seo veilig hacker privacy wordpress ontwerpen internet

Stel je voor: je hebt eindelijk die gloednieuwe website waarvan je had gedroomd. Hét visitekaartje van je bedrijf. Vol trots deel je ‘m met je vrienden, familie, collega’s en klanten. Maar na een tijd gaat het mis: de website wordt traag. De plugins werken niet meer. Hackers liggen op de loer (als roofdieren van de Beekse Bergen. Oké, geintje). Dan ben je al te laat met je websiteonderhoud: een ontzettend belangrijk onderdeel van je website.

Naast het maken van WordPress websites, bieden we ook websiteonderhoud aan. Waarom? Er zijn genoeg redenen waarom websiteonderhoud belangrijk is. De belangrijkste vijf hebben we hieronder neergezet.

  1. Blijf up-to-date

Je website heeft, net zoals apps, verschillende updates. Helaas gaan deze niet vanzelf. Denk bijvoorbeeld aan het updaten van de plugins, thema’s, of formulieren. Nieuwe updates brengen ook nieuwe features met zich mee. Door up-to-date te blijven, zorg je ervoor dat alle aspecten van je website altijd goed beveiligd zijn.

  1. Safety first

Dit is eigenlijk de belangrijkste reden. Je website is populair onder jouw bezoekers, maar ook onder hackers. Door je website goed te onderhouden zorg je er in ieder geval om dat je website goed beveiligd blijft. Zo voorkom je schadelijke virussen of beveiligingslekken en hoge kosten om die problemen op te lossen.

  1. Sneller dan het licht

Hoe irritant is het als een website traag laadt? Veel gebruikers klikken zo’n website dan maar al te graag weg. Een goed onderhouden website garandeert de snelheid van je website. Zo houdt je je bezoekers tevreden en loop je geen leads mis. Pluspunt!

  1. Make Google love you

Uiteraard wil je dat je website wordt gevonden door zoekmachines, zoals Google. Met al deze bovenstaande redenen houdt je je website up-to-date. En dat zorgt weer voor een verbeterde vindbaarheid en toegankelijkheid van je website.

  1. Stapje verder?

Wil je dat Google stapelgek op je wordt? Ga dan een stapje verder en voeg regelmatige content toe aan je website. Denk aan bloggen of het publiceren van nieuwsitems. SEO gericht schrijven helpt je website om hoger te scoren.

Need help?

We snappen dat het onderhouden van je website tijd en energie van je vraagt. We kunnen je een handje helpen, door websiteonderhoud van je over te nemen. Want het resultaat mag er wezen. Kop koffie bij ons of bij jou? 

Tags
Maandelijkse nieuwsbrief!Schrijf je in zodat je op de hoogte blijft van de laatste nieuwtjes en niets mist uit communicatie- en marketingland.