Stories

Search engine optimization (SEO): heeft jouw bedrijf het nodig?

search engine optimization seo bedrijf nodig guts & glory content rotterdam

Online goed vindbaar zijn voor klanten. Het klinkt misschien als een droom, maar met SEO maak jij jouw droom werkelijkheid. Search engine optimization (SEO) heeft alles te maken met zoekmachines (zoals Google of Bing), de content op je website (en ook de techniek achter je website, maar daar komen we een andere keer op terug). Alleen, wat is het eigenlijk, dat SEO? En waarom is het slim om ermee te starten?

Search engine optimization? Wat is het?

De letterlijke betekenis van search engine optimization is zoekmachineoptimalisatie. Twee lange woorden, daarom spreken we vaak van SEO. Daarnaast is het onlosmakelijk verbonden met je website en met zoekmachines.

Zoekmachineoptimalisatie is eigenlijk alles wat je doet op je website om organisch hoger in de zoekresultaten te komen. Zoals het SEO-proof schrijven van je teksten om ze te optimaliseren voor zoekmachines. Het voordeel is dat wanneer je dit toepast, je website als autoriteit wordt erkend. Met als resultaat dat je bovenin de zoekresultaten komt te staan.

Teksten SEO schrijven: optimaliseer je SEO in 5 stappen

Waarom SEO?

Waarschijnlijk vraag jij je nu af waarom het nuttig is. Ten eerste, je bedrijfsnaam wordt als eerste gezien. Ten tweede, omdat er meer mensen op je website klikken, krijg je meer bezoekers. En meer bezoekers kunnen voor omzetgroei zorgen.

Een andere goede reden is dat SEO ervoor zorgt dat je website up-to-date blijft. Zoekmachines filteren constant op de nieuwste content, zodat gebruikers altijd de beste zoekresultaten krijgen. Op die manier dwingen zoekmachines je als het ware om de content op je website te blijven vernieuwen.

Kortom, SEO is hartstikke nuttig. 

Samengevat

  1. Je bent meer zichtbaar, want je staat op pagina 1 van de zoekresultaten
  2. Meer mensen klikken op je website
  3. Je website is altijd up-to-date met actuele content
  4. SEO zorgt voor omzetgroei

Nu je weet wat SEO is, is het tijd voor de volgende stap! Met deze vijf stappen is het een fluitje van een cent.

 

Tags
Maandelijkse nieuwsbrief!Schrijf je in zodat je op de hoogte blijft van de laatste nieuwtjes en niets mist uit communicatie- en marketingland.