guts & glory rottedam workshop schrijven blogs artikelen teksten plein06 doelgericht resultaatgericht ontvangergericht

Vraag

De aandacht van de lezer grijpen en niet meer loslaten, was het doel. Vindbaar worden, was het subdoel. plein06 wilde vlottere teksten, boeiendere artikelen en leerzamere blogs schrijven. Ze wilde onthouden worden.

Aanpak

Tijd voor een workshop! Opgedeeld in twee onderdelen: Actief Schrijven en SEO/Analytics. We trapten af met Actief Schrijven.

Actief Schrijven

Wat is het doel, voor wie schrijft plein06 en wat is de boodschap? Tijdens de workshop combineerden we theorie met praktijk. Daarnaast werd plein06 bewuster gemaakt van verschillende schrijfstijlen. De medewerkers controleerden eigen teksten, verbeterden blogs van collega’s en spraken over passende taal voor artikelen. Interactief én leerzaam.

SEO/Analytics

Hoe haal je content uit Google Analytics? Wat betekent alles in Google Analytics? Wat zijn goede zoekwoorden? Hoe schrijf je een goede SEO-tekst? Onderwerpen die we uitgebreid bespraken tijdens het tweede deel van de workshop. Uiteraard bleef het niet bij praten, ook hier gingen de mensen van plein06 zelf gelijk actief aan de slag. Door doen, leer je sneller.

Na afloop ontving plein06 een uitgebreide samenvatting van de workshop en een gedetailleerde hand-out.

Resultaat

Een bewuster plein06 met meer kennis van schrijven, SEO en Google Analytics. Een team wat actieve schrijfstijl herkent, in een handomdraai SEO-teksten schrijft en met elkaar in gesprek gaat over het doel, de doelgroep en vorm van de tekst.

Maandelijkse nieuwsbrief!Schrijf je in zodat je op de hoogte blijft van de laatste nieuwtjes en niets mist uit communicatie- en marketingland.